GCT Bloggen

GCT Bloggen

Om bloggen

Här skriver vi alla i teamet lite mer utförliga race-rapporter, reflektioner eller tips och trix än på tex vår Instagram, FB eller Twitter.

Två förstärkningar till herr-laget för 2017

cyklingPosted by Jim Berg 21 Oct, 2016 11:33:33
Ytterligare två riktigt goa gubbar rullar under GCT lejonet nästa säsong.

För säsongen 2017 är såklart en stor nyhet och ett stort fokus vår nya del i laget med en satsning även på ett dam-lag, men målet för herrarna är inte mindre högt satt eller mindre prioriterat för det.

Vi siktar även inför säsongen 2017 på att vara ett av de starkaste, största och framförallt snyggaste lagen i klungan. Förstärker laget gör två välkända och mycket omtyckta ansikten i Göteborg. Erik Karlsson Landén (CK Master) och Axel Wannerskog (Göteborgs CK) är båda två såväl starka som tävlingsvana, både från senior-klassen och senare år även från elitklungan där framförallt Acke gjort en väldigt stabil säsong nu 2016. Båda två är allround och tävlar med framgång i såväl CX som MTB, där Erik är en mycket allsidig cyklist som är minst lika bra på MTB som landsväg vilket han tydligt visade med en 37:e plats på CykelVasan bland annat.

Jim Berg, team manager:

Det blev faktiskt oväntat många omställningar i år på herr-sidan och ännu lite mer kommer offentliggöras snart, jag har fört dialoger med ett flertal både duktiga och trevliga cyklister om att köra med oss 2017 vilket jag tycker är mycket roligt att vi har ett positivt rykte om oss.

I slutändan kommer det ju alltid ner till pengar och även om vi kommer vara fler cyklister på laget för nästa säsong så finns det ändå ett par till jag önskat jag kunde lyft med. Att valet föll på Acke och Erik handlar dels om vad de tillför laget och vilka kapaciteter vi redan har på truppen, men oxå väldigt mycket om att de är positiva, lättsamma och glada och har en bra inställning till sporten samt en stor förankring i Göteborg vilket är precis så vi vill att det ska vara i GCT.

Jag vet att de kommer vara kompetenta tillskott rent cykel-mässigt för nivån vi kör på, och jag vet att de kommer bidra till att göra stämningen och lagandan ännu bättre hos oss. Jag är vädligt glad att de tackade ja till att köra för oss under 2017!

  • Comments(0)//blogg.goteborgct.com/#post30